Borászatok

Abasári Bormanufaktura


Az Abasári Bormanufaktúra családi vállalkozás, amely 1990-ől foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal folytatva a hosszú évszázados hagyományokat.A birtok egy része Abasáron, a fenn maradó területek a mátrai borvidék kiváló fekvésű dűlőin találhatók. A kezdetben jövedelem kiegészítésként indult, néhány száz négyszögöl szőlő művelése néhány hektoliter bor készítése, ma már mintegy 20 hektár szőlő területre és 300 hektoliteres kapacitású borászatra bővült, mely jelenleg családunk munkáját és megélhetését biztosítja.

Abasári Olaszrizling Borbarátok Egyesülete


Egyesületünk alapítói – köztük profi és hobbi borászok, egyszerű borkedvelők – célja az abasári borok, pincészetek és az abasári borkultúra népszerűsítése, a borkészítés kultúrájának fejlesztése.

 

Agancsos Pincészet


A természet szeretete, a minőség tisztelete, emberközeliség. Ezek az értékek jelentik a borkészítés alapjait számunkra. Családi pincészetünk 1990-ben alakult, amely 2006-ban kapta az Agancsos nevet, a dűlőét, ahol a borászat szőlőinek egy része található. 

Aklan Pince


Aklan Családi Pincészet Lesencetomajon, Balaton felvidéken gazdálkodik 9 ha szőlőn és készítünk belőle Eredetvédett borokat. Boraink mellet készítünk vörösborecetet és gyógynövényes borokat is.

Antal Pincészet – Antalvin Kft.


A bajai ANTAL Pincészet családi vállalkozás. A Hajós-Bajai, és a Szekszárdi borvidékeken elhelyezkedő közel 30 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik. Saját telepítésű és szüretelésű szőlőből készíti friss, üde fehér és rosé borait, gyümölcsös vörös borait. Borászatunk modern szüretelő és feldolgozó eszközökkel,erjesztő és tároló tartályokkal és palackozó géppel rendelkezik. Vendégeinket hangulatos borkóstoló teremmel és bajai halászlével várjuk. Látogatóink a következő szőlőfajtákból választhatnak: Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Olaszrizling, Pinot Noir, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon.