Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás

 

BORVIDÉK SZÉPE ORSZÁGOS SZÉPSÉGKIRÁLYNŐ VÁLASZTÁS

  

A Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás (továbbiakban BSZ) rendezvénysorozat létrehozásával az a célunk, hogy a bor és a szépség már régóta működő párhuzamával Magyarország borvidékeit népszerűsítsük, és vele együtt fejlesszük sokszínű borkultúránkat hazánkban.

Továbbá célunk, hogy a “Borvidék Szépe” cím egy méltón viselt elismeréssé váljon, mellyel a magyar bor- és borkultúra képviselhető hazánkban és külföldön egyaránt.

A rendezvény tulajdonosa és főrendezője a Bormarton Kft.

A Bormartaton Kft. által szervezett Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás 2016-ban a Nemzeti Bor Maraton országos rendezvénysorozat külön eseményeként kerül megrendezésre.

 

Tematika:

Magyarország összes (22) borvidékére hirdetjük meg a Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választást. Jelentkezni bármely határon belüli településről lehet, viszont kötelező megjelölni a regisztrációkor, mely borvidék színeiben indul a versenyző. Jelentkezni kizárólag 18 éves kortól lehet, a jelentkezésnek felső korhatára maximum betöltött 35. életév.

 

A jelentkezés menete, regisztráció:

A szépségkirálynő jelöltek a Nemzeti Bor Maraton hivatalos weboldalán (https://nemzetibormaraton.hu/szepsegverseny-jelentkezes) jelentkezhetnek. Az ott található regisztrációs és nevezési adatlap teljeskörű és érvényes kitöltésével.

 

Verseny és szavazás menete:

Érvényes szavazatot a szépségkirálynő jelöltekre kizárólag a nemzetibormaraton.hu/borvidek-szepe oldalon, illetve a Nemzeti Bor Maraton mobil applikációjával a Bortext alkalmazásban (ezen belül a Borvidék Szépe menüponttal), online formában lehet.

Érvényes szavazatot leadni Nemzeti Bor Maraton regisztrációval lehet. 1 ip címről, 1 szavazat érvényesíthető.

 


A jelentkezés meghirdetése: 2016. március 17.
(Az időpont a Nemzeti Bor Maraton 2016 rendezvénysorozatásnak hivatalos sajtótájékoztatója)

 

A jelentkezési határidő: 2016. április  16., 23:59

A jelentkezést határidőt, a nagy érdeklődésre való tekintettek meghosszabbítottuk 

2016. április 24
-ig.

 

Az online szavazás megkezdése: 2016. április 17., 9:00

.

Az online szavazás lezárása: 2016. május 6.

 

A közönségnyilvános eredményhirdetés mindig az adott borvidéki helyszínen történik a Nemzeti Bor Maraton programsorozat alatt. 2016. május 13-tól 22-ig.

 


Eredményhirdetés helyszínei:

 

1. nap (2016.05.13.) - Villány, Rendezvénytér
Pécsi borvidék
Villányi borvidék


2. nap (2016.05.14.) - Szekszárd, Szent István tér
Tolnai borvidék
Szekszárdi borvidék


3. nap (2016.05.15., Pünkösd) - Budapest, Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
Móri borvidék
Etyek-Budai borvidék
Neszmélyi borvidék


4. nap (2016.05.16., Pünkösd) - Balatonfüred, Tagore sétány
Balaton-felvidéki borvidék
Badacsonyi borvidék
Balatonfüred-Csopaki borvidék
Balatonboglári borvidék


5. nap (2016.05.17.) - Nagykanizsa, Erzsébet tér

Zalai borvidék


6. nap (2016.05.18.) - Sopron, Várkerület

Soproni borvidék
Nagy-Somlói borvidék
Pannonhalmi borvidék


7. nap (2016.05.19.) - Tokaj, Kossuth tér

Bükki borvidék
Tokaji borvidék


8. nap (2016.05.20.) - Eger, Dobó tér

Mátrai borvidék
Egri borvidék


9. nap (2016.05.21.) - Szeged, Dóm tér

Csongrádi borvidék


10. nap (2016.05.22.) - CÉL: Soltvadkert, Hősök tere:

Hajós-Bajai borvidék
Kunsági borvidék

 


Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás díjazása borvidékenként:

 

1. díj
- Egy évig az adott borvidék  Borvidék Szépe Szépségkirálynő cím birtokosa.
- Médiamegjelenés és PR interjú a Nemzeti Bor Maraton támogatói médiafelületein.

- 25.000 Ft értékű portfólió fotózás.
- Borvidéki borcsomag 20.000 Ft értékben.
- 2 fős wellness fürdőbelépő a Mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe
- Törley ajándékcsomag

2. díj
- Borvidéki borcsomag 15.000 Ft értékben.
- 2 fős wellness fürdőbelépő a Mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe

3. díj
- Borvidéki borcsomag 10.000 Ft értékben.
- 2 fős wellness fürdőbelépő a Mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe

 


VERSENYSZABÁLYZAT, ADATVÉDELMI ÉS HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT:

           

Jelen okirat a Szervező 2016. március 1. napjától hatályos rendelkezéseit tartalmazza.

Jelen szabályzat a Borvidék Szépe Orsázgos Szépségkirálynő választáson történő részvétel, adatvédelmi és hozzájárulási nyilatkozat feltételeit szabályozza. A Versenyen kizárólag e szabályzat elfogadásával és betartásával lehet részt venni, illetve szavazni.

 

1.
A Verseny szervezője: Bormaraton Kft. (Székhelye: 6723, Szeged Vércse u. 8.)


2. A Verseny jellege: szépségverseny.
A Verseny a www.borvidekszepe.hu, a Bortext mobilapplikációban és a www.nemzetibormaraton.hu/borvidek-szepe internetes honlapokon keresztül zajlik.


3.
A jelentkezés meghirdetése: 2016. március 17.
(Az időpont a Nemzeti Bor Maraton 2016 rendezvénysorozatásnak hivatalos sajtótájékoztatója)

A jelentkezési határidő: 2016. április  16., 23:59

Az online szavazás megkezdése: 2016. április 17., 9:00

Az online szavazás lezárása: 2016. május 6.

A Verseny végeredményét a Szervező a Nemzeti Bor Maraton rendezvénysorozaton kiemelt településein, 2015. május 13 és 22 között, mindig az adott borrégióra vonatkozva.

A Szervező ezen időpontok megváltoztatásának jogát fenntartja. A Verseny nyereményeinek átvételére kizárólag személyesen, a Szervező által meghatározott időpontban lehetséges.


4.
A Verseny és a jelentkezés a 3. pontban meghatározott időpontokhoz rendelve, a felületek működésének elindításától kezdve folyamatosan zajlik. Szervező kizárja a felelősségét, minden olyan igényért, követelésért, amely a honlapok működésének esetleges - műszaki-technikai okokból történő – szüneteléséből fakadnak.


5.
A Versenyen az egyes Versenyzők a honlapokon való regisztrációval vehetnek részt. A Versenyző a Szervező által a honlapokon elhelyezett regisztrációs adatlap kitöltésével-feltöltésével, és jelen hozzájárulási nyilatkozat elfogadásával kötelezőnek fogadja el jelen szabályzat valamennyi rendelkezését.


6.
A regisztrációval a Versenyző büntetőjogi és polgári jogi felelőssége teljes tudatában kijelenti és elismeri, hogy - fényképeit is beleértve - az általa megadott személyes adatok a saját - a valóságnak mindenben megfelelő adatai -, illetve, hogy a fényképek kizárólag őt ábrázolják. Ugyancsak kötelezettséget vállal a regisztrációval a Versenyző, hogy a részvételi feltételeknek mindenben megfelel, és azokat maradéktalanul elfogadja. Amennyiben a Versenyző nyilatkozatának valótlansága a Verseny lezárását és/vagy az eredményhirdetést követően derül ki, úgy Versenyző haladéktalanul köteles visszaszolgáltatni Szervezőnek az általa elnyert nyereményeket, illetve az azok helyébe lépett értéket is.


7.
Ugyanazon Versenyzőnek a Versenybe regisztrálnia kizárólag 1 alkalommal, és csak az egyik felületre kell, azonban a Versenyzők fényképei minden vonatkozó felületen megjelennek, és szavazatot is bármelyik felületen keresztül lehet leadni rájuk. A többszörös regisztráció a Versenyből való kizárást vonja maga után.


8.
A Versenyző a Versenyben oly módon vehet részt, hogy érvényesen lefolytatja a regisztrációs és jelentkezési folyamatot, valamint elfogadja a versenyszabályzatot, adatvédelmi és hozzájárulási nyilatkozatot.


9.
Az Jelentkező által feltöltött fényképek és adatok tartalma nem ütközhet jogszabályba, nem sérthetik a közízlést, vagy a közerkölcsöt, illetve valamely természetes, és/vagy jogi személy, jogi személyiség nélküli egyéb szervezet, társaság személyiségi és/vagy egyéb jogait sem. Szigorúan tilos feltölteni a honlapokra pornográf, vagy erotikus jellegű, továbbá olyan fényképet, amelyen a Versenyző meztelenül, fehérneműben, illetve átlátszó ruhában látható, vagy amelyen egyébként meztelen testét, valamely eszközzel takarja el, illetve amelyen nem egyedül látható. Ugyancsak tilos feltölteni olyan fényképet, amelyen reklámnak tekinthető felirat, ábra - így különösen, de nem kizárólagosan - más honlapok címe, neve szerepel. Szervező kifejezetten fenntartja magának a jogot a feltöltött képek, és egyéb adatok, szövegek moderálásra, illetve azok közzétételének megtagadására.


10.
A honlapokon egy regisztráció alapján egy Versenyzőről 1 alapértelmezett, profilfénykép jelenik meg. Amennyiben Szervező - kizárólagos joga alapján - úgy ítéli meg, hogy egy adott Versenyző által beküldött egyetlen fénykép sem felel meg a Versenyen való részvétel feltételeinek, úgy Szervező a fényképek honlapokon való közzétételét megtagadhatja. Versenyző tudomásul veszi ugyanakkor, hogy a honlapokra feltöltött fényképeinek Szervező által történő ellenőrzése hosszabb - előre meg nem határozható mértékű - időtartamot vesz igénybe, s erre tekintettel a Versenyben való részvételre kiválasztott fénykép, nem közvetlenül a feltöltést követően jelenhet meg a honlapokon.


11.
A Verseny során a honlapok látogatói a Versenyzőkre szavazatot adhatnak le. A szavazáshoz regisztráció szükséges. Egy adott IP címről, egy regisztált ugyanarra a Versenyzőre csak 1 darab szavazat adható le.


12.
Versenyző a Versenyben való regisztrációval hozzájárul, hogy a honlapokra általa feltöltött valamennyi fényképet a Szervező – különösen, de nem kizárólagosan - a Versennyel kapcsolatban, illetve Szervező valamennyi marketing anyagában szabadon felhasználja, továbbá, hogy azokkal minden korlátozás nélkül rendelkezzen. Szervező ennek keretében különösen, de nem kizárólagosan jogosult a fényképeket elektronikus, és nyomtatott formában megjelenő kiadványokban, így különösen a Szervező felületein, vagy bármely egyéb módon Versenyző nevével, életkorával együtt megjelentetni. Az ebből származó bármely vagyoni és nem vagyoni előny kizárólag Szervezőt illeti meg. A Versenyző ezzel kapcsolatban semmiféle követelést nem jogosult támasztani.


13.
Versenyző kijelenti, hogy a honlapokra általa, illetve róla feltöltött fényképekkel kapcsolatban a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben lemond az őt megillető személyiségi és szerzői jogokról, és azokat a feltöltéssel Szervezőre ruházza át. Versenyző kötelezettséget vállal továbbá, hogy amennyiben a feltöltött fényképpel kapcsolatban valamely jog harmadik személyt illet meg, úgy az ezzel kapcsolatos követelésekért teljes mértékben Versenyzőt terheli a felelősség.


14.
Versenyző kötelezettséget vállal, hogy amennyiben valamely a Versennyel kapcsolatos jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése, hozzájárulása szükséges, úgy azt szükség esetén haladéktalanul beszerzi. Az ennek elmaradásából eredő valamennyi követeléssel szemben Szervező teljes mértékben kizárja felelősségét.


15.
Versenyző tudomásul veszi, hogy a felületeken történő szavazásra kizárólag természetes személyek jogosultak, a bármely számítástechnikai program révén létrehozott, ún. generált szavazat érvénytelen. Azon Versenyzőt, akire ilyen generált szavazat érkezik, a Szervező a Versenyből kizárja.


16.
Versenyző a regisztrációval önként hozzájárul, hogy az annak során általa megadott személyes adatait Szervező rögzítse és kezelje. Az adatok megadása önkéntes, az a Versenyző szabad, befolyásolás mentes elhatározásán alapszik.


17.
A regisztrációs során megadott adatokhoz kizárólag Szervező férhet hozzá, s azokat kizárólag a Versennyel kapcsolatosan, a Versenyzővel történő kapcsolattartás végett, valamint az adott Versenyző azonosítása, részvételi jogának ellenőrzése végett kezeli.


18.
Az adatok biztonságos tárolását és megőrzését Szervező köteles biztosítani.


19.
Szervező jelen szabályzat rendelkezéseinek egyoldalú, és azonnali hatályú módosítási jogát kifejezetten fenntartja.


20.
Jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben, a Magyar Köztársaságban mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályok, így különösen a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók.