A Magyar Bor és Pezsgő Napja 2016 – Téged várunk

A Magyar Bor és Pezsgő Napja 2016 – Téged várunkEgy nap a magyar bor és pezsgő körül

 

Mindannyian szeretünk ünnepelni, jó kedvvel együtt tölteni egy napot a bor és a pezsgő körül. Ezért gondoltuk arra, hogy legyen a magyar bornak és a pezsgőnek egy ünnepnapja! 2016. június 25-én második alkalommal szervezzük meg szakmai támogatónkkal közösen a Magyar Bor és Pezsgő Napját, melyet a magyar bor és a pezsgő ünnepének képzeltünk el.

Fedezzük fel együtt a pincék titkait, személyes találkozások során ismerjük meg jobban a magyar bor és a pezsgő ízét, zamatát. Érdemes felfedező túrákat tenni Magyarország borvidékein, mert még keveset tudunk borvidéki településeink értékeiről, hagyományairól.

Idén is lesz Koccintás verseny országszerte a Legkedveltebb Borvidéki Település címért. Mindenkit várnak a borvidéki települések egy pohár borra, mert ahol a legtöbben koccintanak, az a település lehet a cím birtokosa. Jó hangulat, helyi borok és pezsgők – ez jellemzi a Koccintás versenyt.

Koccintás Szekszárddal

Jó hangulatú koccintásra hívja a KOCCINTAS.HU a borkedvelőket június elején a Vajdahunyadvárhoz. Ez a találkozás jó alkalmat nyújt a 2015-ben a Legkedveltebb Borvidéki Település címet elnyert Szekszárd borászaival való találkozásra. Akik eljönnek koccintani, azok biztosan üres pohárral, de élményekkel teli szívvel, a szerencsések pedig értékes nyereményekkel térhetnek haza. A pontos időpontot a honlapon és a Facebook oldalunkon fogjuk közölni.

Borvidéki települések, pincészetek jelentkezésére még van lehetőség

A hatodik alkalommal megrendezendő Koccintás versenyre most is várjuk a borvidéki települések jelentkezését. A tavalyi évben Szekszárd városa nyerte el a legkedveltebb borvidéki település címet a negyven település részvételével zajló versenyben.

Várjuk a pincészetek jelentkezését a Magyar Bor és Pezsgő Napjára olyan programokkal és más ajánlatokkal, melyeket a látogatók csak ezen a napon ismerhetnek meg, láthatnak, vagy éppen kóstolhatnak. Ezek lehetnek egész naposak, néhány órásak, vagy rövidebbek, de a lényegük, hogy ezekkel csak a Magyar Bor és Pezsgő Napján találkozhatunk.

Bővebb információ, jelentkezés: www.koccintas.hu, közösség: www.facebook.com/koccintas

 

Az esemény elkötelezett szakmai támogatói:

Főtámogató: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Támogatók: Földművelésügyi Minisztérium, Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Magyar Borrendek Országos Szövetsége, Nemzeti Bor Maraton

Szervezők: Sztanev Bertalan, Nagy Gyula István