Versenyszabályzat

VERSENYSZABÁLYZAT
NEMZETI BOR MARATON 2016

Érvényes nevezés kizárólag a Nemzeti Bor Maraton hivatalos weboldalán a https://nemzetibormaraton.hu/jelentkezes-szakaszvalasztas oldalon adható le. Minden érvényes nevezéssel rendelkező versenyző a versenyszabályzatot magára nézve kötelezőnek elfogadja, és betartja.

 


NEVEZÉSI DÍJ:

    2016. március 17., 9:00-tól április 3. 23:59-ig: bruttó 5200.- Ft

    2016. április 4., 00:01-től május 8., 23:59: bruttó 6900.- Ft


A hivatalos nevezés zárása: 2016. május 8., 23:59
  

ÉRVÉNYES NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA:

Résztvételi jog a nevezett futószakaszra / kerékpárszakaszra, valamint az alábbi befutócsomagot.

 
Befutócsomag futók esetében:
    ·       1 db futópóló
    ·       Oklevél
    ·       1 db Nemzeti Bor Maraton befutóérem
    ·       1 db Red Bull
    ·       1 db fürdőbelépő a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe (1 fő, egyszeri belépés)
    ·       1 db Szivárvány Aqua 1,5 literes ásványvíz
    ·       1 db Protein NutriStore 5000 Ft-os vásárlási utalvány
    ·       1 csomag energiazselé
    ·       1 db Nemzeti Borkiválóság Program könyv
    ·       ingyenes csomagmegőrzés, csomagszállítás lehetősége
    ·       frissítőpontokon frissítés biztosítása
    ·       érvényes futószakaszon útvonalfelvezetés, útvonalbizotsítás
    ·       érvényes futószakaszon orvosi ügyelet bizotsítása
    ·       egyéb szponzori felajánlások, kedvezménykuponok, kiadványok
    ·       kiemelt helyszínek programjain való ingyenes részvétel lehetősége
 
 

Befutócsomag kerékpárosok esetében:

    ·       1 db kerékpárpóló
    ·       Oklevél
    ·       1 db Nemzeti Bor Maraton befutóérem
    ·       1 db Red Bull
    ·       1 db fürdőbelépő a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe (1 fő, egyszeri belépés)
    ·       1 db Szivárvány Aqua 1,5 literes ásványvíz
    ·       1 db Protein NutriStore 5000 Ft-os vásárlási utalvány
    ·       1 csomag energiazselé
    ·       1 db Nemzeti Borkiválóság Program könyv
    ·       ingyenes csomagmegőrzés, csomagszállítás lehetősége
    ·       frissítőpontokon frissítés biztosítása
    ·       érvényes futószakaszon útvonalfelvezetés, útvonalbizotsítás
    ·       érvényes futószakaszon orvosi ügyelet bizotsítása
    ·       egyéb szponzori felajánlások, kedvezménykuponok, kiadványok
    ·       kiemelt helyszínek programjain való ingyenes részvétel lehetősége
    ·       kerékpárosoknak technikai szervízháttér biztosítása a kísérő autóban

 

A versenyzők a Nemzeti Bor Maraton szakaszain saját felelősségükre vesznek részt. A nevezési díj online befizetésével és a rajtvonalon való áthaladással minden versenyző elismeri, hogy a versenyre felkészült, és annak teljesítéséhez alkalmas állapotban van. Nincs tudomása olyan betegségről, mely a szakaszon való részvételét akadályozná. A Bormaraton Kft. (továbbiakban Szervező) a verseny ideje alatt a futókat/kerékpárosokat ért sérülésekért felelősséget nem vállal. Az induló egyéb kártérítési igénnyel nem élhet Szervező felé.

Érvényes nevezés akkor kerül elfogadásra, ha a nevezéssel együtt az adott szakaszra a nevezési díj teljes egészében megfizetésre került az online fizetési felületen. Késedelmes fizetés esetén Szervezőnek nem áll módjában a nevezést elfogadni. A rendezőség nevezés lemondását az érvényes ÁSZF feltételei szerint veszi figyelembe. A nevezési díj megfizetése kizárólag bankkártyával a Nemzeti Bor Maraton hivatalos erre a célra kialakított oldalán lehetséges. Más módon a nevezési díj összegét nem lehet befizetni.

A versenyzőnek az érvényes nevezéssel a hivatalos NBM futópólót/kerékpárospólót a futás/kerékpározás ideje alatt kötelezően viselnie kell! Ezen szabály megszegése azonnali kizárással jár.

Az érvényes nevezések kizárólag 2016-ban érvényesek!

 


NEMZETI BOR MARATON ÚTVONAL:

FIGYELEM! A hivatalos útvonal a Magyarországon belüli Nemzeti Bor Maraton útvonalát is érintő útfelújítások, illetve útlezárások tükrében változhat! Amennyiben emiatt szakaszt, illetve regisztrációt érvénytelenít a Szervező, a nevezési díjakat adott szakaszra maradéktalanul visszafizeti.

A Nemzeti Bor Maraton teljes egészben Magyarország területén halad. Kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságra, de előzetesen minden indulót megkérünk, figyelmesen és kizárólag a megjelölt útvonalon haladjanak a verseny folyamán.
Az útvonal elhagyásával bekövetkezett esetleges sérülésekért, balesetekért Szervező felelősséget nem vállal. Az útvonal környezetének megóvására és a rajt/cél kitelepülés tisztántartására kérjük, kiemelten figyeljenek.

A nevezők biztonságának érdekében a teljes szakaszon felvezető rendőr, hivatalos kísérőautó áll rendelkezésre állandó orvosi felügyelettel.
Az útvonal illetve az állandó haladási irányt a megyeileg illetékes rendőri hatóságok, illetve polgárőr szervezetek biztosítják. A versenyzők, a felvezető és kísérőautók a hatályos KRESZ szabályai szerint közlekednek a versenyútvonal teljes szakaszán.

A verseny menetével kapcsolatban, illetve egyéb felmerült vitás esetekben óvás lehetséges. Az óvást legkésőbb a verseny hivatalos lezárása után fél órával, írásban kell bejelenteni a szervezőbizottsághoz (programigazgatóhoz az iroda@nemzetibormaraton.hu e-mail címre), 5000 Ft óvási díjjal együtt. A felmerült óvás ügyét a szervezőbizottság kivizsgálja és az érintetteknek érdemben írásban válaszol. 

 


EGYÉNI NEVEZÉSEK:

    Bármely, futásra kijelölt szakasz egyénileg és 3 fős csapatban nevezhető.

    Bármely kerékpározásra kijelölt szakasz kizárólag egyénileg teljesíthető, váltóra nincs lehetőség.

  


CSAPATNEVEZÉSEK:

Bármely érintett futószakasz váltóban, 3 fős csapatban is nevezhető. Váltótag másik csapatnak nem lehet tagja. A Csapatos nevezések esetében a szakaszokon váltási pontokat nem jelölünk ki, a váltás a nevező csapatnak egyénileg kell megoldania a nevezett szakaszon. A szervező kizárólag a megjelölt frissítési pontokon biztosít lehetőséget a váltásra a csapatok részére. Tehát a váltópontokat nem telepítjük előre, hanem minden csapat szabadon, egyéni felosztásban oldhatja meg a váltást.

A frissítőpontokat a haladás folyamata közben egy külön autóból telepítjük a mezőny előtt, a hosszútávfutás és az adott szakasz hosszának igényeihez igazodva.

  


IDŐLIMIT:

A Szervező minden szakaszon „söprűautót” állít időlimittel. Minden futó-, illetve kerékpárszakaszon más-más időlimit van. Amennyiben a versenyzőt az időlimit autó utoléri és megelőzi, akkor a versenyzőnek az adott pillanatban ki kell állni és a verseny feladására kényszerül.

 


KIZÁRÁS:

Azonnali kizárással mind a futók, mind a kerékpárosok esetében jogosulatlan eszköz, illetve külső segítség használata. A versenyszabályzatban foglaltak megszegése, az érvénytelen útvonal igénybevétele (rövidítés). A versenyszabályzatban foglaltakat megszegők és ezáltal kizárásra került versenyzők, semmilyen kárigényre nem jogosultak szervező felé.

A versenyzők hozzájárulnak, hogy a rendezvényen készült fotók, videofelvételek, külön jóváhagyásuk nélkül felhasználásra kerülhetnek, bármely megjelenésükért díjazás semmilyen címen nem illeti meg őket.

A versenyzők hozzájárulnak a nevezési online regisztrációkor szolgáltatott adataik nyilvántartásba vételéhez, azoknak a sportrendezvénnyel kapcsolatos további felhasználásához. Az adatokat Szervező az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

A verseny ideje alatt a versenyzők, kísérők értékeiért, értéktárgyaiért a szervező felelősséget nem vállal!

  


RAJTPROTOKOLL: 

- A szakaszon kijelölt rajthelyszínre, a rajtra megjelölt idő előtt 30 perccel kell megérkezni.
A rajthelyszínre a nevezésed visszaigazoló e-mail-jének nyomtatványát, vagy ezt elektronikus eszközön be kell tudnod mutatni a szervezők irányába, hogy érvényesen rajthoz állhass az adott szakaszon.
Itt kell a már online leadott adatokat a regisztrációs nevezési lapon megerősíteni egy aláírással.
Ezen a helyszínen már lehetőség van frissíteni.
- Pontos rajt-cél helyszínek és időpontok a weboldal “Nevezés” menüpontjában találhatóak, a szakaszhoz tartozó letölthető útvonalban.
A rajthelyszíneken tudjátok átvenni a hivatalos NBM pólót, a célba érkezés után pedig a nevezési befutócsomagot.
- A megadott időben ellövésre kerül a rajt, helyszínenként max. 15 perc türelmi idővel.

  


FONTOS KIEGÉSZÍTÉS A RAJTPROTOKOLLT ILLETŐEN:

Minden érintett település toborozhat futókat és kerékpárosokat saját közigazgatási határain belül, az NBM szakaszainak támogatására.

Ami azt jelenti például, hogy: A Lánycsók – Bóly szakaszon beérkeznek a szakaszt teljesítők, és tovább rajtolnak a következő szakasz nevezői a Bóly -  Villány szakaszra nevezettek. Őket a bólyi rajthelyszínről a településről kivezető szakaszon kikísérik a búlyi futók-, illetve kerékpárosok. Tehát adott esetben egy szakaszrajtnál akár több százas tömegre is számítani lehet. A rajtnál mindig a nevezett futóinkat soroljuk előre az induláshoz, ebben a helyszíni rajtsegédeink és egy állandó speaker is segíti a munkánkat.

 


HALADÁSI FOLYAMAT:

A Nemzeti Bor Maraton teljes futó-, illetve kerékpárszakaszára érvényben van az alábbi szabályozás:
A kiemelt biztonsági előírások és az érvényes hatósági engedélyek miatt klasszikus versenyhelyzetet nem idézünk elő egyetlen szakaszon sem, hanem csoportosan a felvezetőautó mögött teljesítjük az adott szakaszokat.
A hatósági és szervezői felvezetést a futók és kerékpárosok számára megelőzni szigorúan tilos! 

A szakaszokon futóórákon zajlik az időmérés.

További fontos szabályok amelyek eltérhetnek egyéb más versenyek általános szabályaitól!
Tilos a fülre illesztett mobiltelefon, és bármilyen jellegű médiaegység használata (Pl: zenehallgatás).
Erre azért van szükség, mert a közúti közlekedés miatt szükség lehet a szóbeli utasításokra is a felvezető autóból, ezért azt fontos meghallani.

  


HALADÁSI FOLYAMAT KIEGÉSZÍTÉSE A KERÉKPÁROSOKAT ILLETŐEN:

A rendezvény jellege vezetett túra, az útvonalról letérni vagy a felvezető járművet megelőzni tilos és veszélyes!

Kerékpárosok számára bukósisak használata kötelező!

A rendezvény bármelyik távján csak a túrára felkészített kerékpárral lehet nevezni (a KRESZ szerinti kiegészítőkkel felszerelve). Ezt indulás előtt a szervező a KRESSZ irányelvek alapján ellenőrzi. A nem megfelelő kerékpárral rajthoz álló nevezőket a szervező az indulástól eltilthatja. A rendezvényen a kerékpárosoknak a sisak viselése kötelező. A kerékpárral a felvezető járművet megelőzni tilos.

Javasolt kerékméretek: 26”, 27,5”, 29”, 622mm, 700mm.
(ezen kerékpárméretek esetén a szervező kerékpárbelső biztosít külön térítés ellenében a résztvevők számára)

  


CÉLBAÉRKEZÉS PROTOKOLL:

Az adott futószakaszról történt célba érkezés után azonnali frissítést kínálunk, ami az alábbiakból áll:
-       Ásványvíz
-       Red Bull
-       Szőlőcukor
-       HiGH 5 zero Xterme / Magas elektrolit tartalmú izotóniás ital

A befutást követően átadásra kerül a befutóérem, illetve befutócsomag.

  


ELSŐSEGÉLY / ORVOSI PROTOKOLL:

Az orvosi biztosítás mobilan történik a kísérőautóban résztvevő személyzettel. Amennyiben valakinél ambuláns ellátás szükséges, azonnali esetkocsi riasztása történik.

A Nemzeti Bor Maraton stábja mindent elkövet a kiemelt biztonság, a futók kényelme és a gördülékeny bonyolítás miatt. Minden helyszínen az NBM csapatpólóban szereplő kollégák állnak a rendelkezésetekre, bátran forduljatok hozzájuk kérdéseitekkel.

 


 

Jó felkészülést kívánunk!